Öne Çıkanlar alparslan kuytul taburcu dün ile aynı Son Dakika Spor İbrahim Özalp Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Bu haber kez okundu.

Green Card Ne İşe Yarar?

Amerika vatandaşı olmayan bireylerin Amerika’da uzun süreli olarak yaşayabilmeleri ve çalışabilmeleri için gerekli olan Green Card, bireylerin oturma iznine sahip olduklarını gösteren resmi belgedir. Bu resmi belgeye sahip olan bireyler, ABD vatandaşlarının yararlandığı birçok haktan rahatlıkla yararlanabilirler. Türk vatandaşlığını kaybetmeden Amerika içerisinde ikamet etmek isteyenler veya herhangi bir iş için Amerika’da çalışmak isteyenlerin Green Card ihtiyacı doğmaktadır. Amerika’da yaşayan bireyler, Green Card sayesinde farklı ülkelere rahatlıkla vizesiz seyahat gerçekleştirme hakkına sahip olurlar. Amerika’da yaşamı kolaylaştıran ve öğrencilerin eğitimlerine devam etmesini sağlayan Green Card başvuru işlemleri online olarak yapılmaktadır. Çekiliş ve kura sonucu verilen Green kart başvuruları bu yıl Ekim ve Kasım aylarında alınmaktadır.

E-2 Vizesi ve Green Card

Türkiye’de yaşayan ve belirli  bir sermayeye sahip olan şirket sahipleri, yöneticileri veya farklı pozisyondaki bireylerin Amerika’da herhangi bir yatırım yapabilmesi ve bu yatırımların  ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla yapılan tüm işlemlerde, E 2 vizesi şartı aranmaktadır. E 2 Amerika yatırımcı vizesi adıyla da bilinen bu vizeye başvurmak ve sahip olmak için birtakım şartlara uymak ve bazı şartları taşımak gerekir.

E 2 vizesine sahip olan kişi aile fertleri ile birlikte Amerika’da kalıcı ikamet etmek istiyorsa vizenin yanı sıra, Green Card başvurusunda bulunmalı böylelikle ikamet iznine sahip olmalıdır. ABD’de bir işletme kurmak isteyen bireylerin tümü, belli şartları taşımaları halinde E 2 vize başvurusu yapabilmektedir. . Vizenin farklı avantajları bulunmaktadır. Vizeye sahip olan bireyin eşi de Amerika’da herhangi bir kurum veya sektörde çalışma hakkına sahiptir. E-2 Vizesi, belli tutardaki yatırım sonrasında yeni şirket açan veya şirketini devreden bireylere verilmektedir. E-1 vizesi tüccarlara verilirken,Amerika E2 yatırımcı vizesi de yatırımcılara verilmektedir. Tüm sorularınızın cevabını amerika rehberinde bulabilirsiniz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol