Öne Çıkanlar nevşin mengü• Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin• televizyon• işkence• çığ•

Bu haber kez okundu.

Şahin,  bereketi üreticinin lehine çevirmeliyiz
Ordu Ziraat Odası eski Başkanı Onur Şahin, Bu yılın ürünlerini değerlendirirken “Millet sanki fazlalığı özür gibi görüyor. Üreticinin ana görevi üretmektir. Bahçesine bakmış, gübresini atmış, temizliğini yapmış, mevsimsel şartlarda bakımını yapmış ve üretici istediği iyi bir ürün elde etmiştiştir. Bu ülkemiz ve üretici açısından bir berekettir dedi. 

Şahin, Fındık üreticilerin gönlüne su serpti. Bu yıl fındıkta son yıların en bereketli sezonu olacağını dile getirirken, “Bu nedenle Devlet piyasada da olmalıdır. Eğer olmazsa piyasada dramatik fiyatlar oluşur.” Dedi. Şahin, fındığın bu yıl bol olması nedeniyle sezonu üretici ve ülkemiz lehine çevrilmesi adına devletin piyasada olmasının zaruri olduğunu kaydetti.

Bu bolluğu Üretcinin Lehine Çevirmeliyiz

Başkan Şahin, “Önemli olan bu bereketli sezonu üreticinin ve bölgenin lehine nasıl çevirebiliriz bunun yol haritasını belirlemeliyiz. Bunun için TMO, devlet eliyle devrede olmalı. Eğer olmazsa piyasa dramatik rakamlarla karşı karşıaya kalır. Yani üreticinin bu fiyatlara bahçeye bile girmeye değmez diyeceği rakamlar oluşur.” yoksa geçen yıl gibi üerticilerimize hakkını veremeyiz diyerek,  biran önce bu belirsizliğin  ortadan kaldırılması gerektiğini aktardı.

Yetkililerimize Büyük İş Düşüyor!


Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bereketli sezonu ilimizin lehine nasıl sağlayabiliriz. Bunu herkesin bir araya gelip değerlendirmesi gerekir, 15 Temmuz nöbeti ne kadar önemliyse fındığa sahip çıkmakta o kadar önemlidir. Bu konuda  Ordu Valimize, büyükşehir belediye başkanımız da büyük iş düşüyor. Ben yeni valimizin fındık konusunda fark yaratmasını bekliyorum.” diyerek Fındık üreticilerimizin tercumanı oldu.  

Anahtar Kelimeler:
OrduFindikBaşkan şahin

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol