Geçici Orman İşçilerine Ne Zaman Kadro Verilecek?

Kamu Personel Alımları

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı iş yerlerinde; Toplamda 35 bin 24 bini sendikalı, taşeron marifetiyle 9 bine yakın geçici işçi olarak 5620 sayılı yasa gereği 5 ay 29 gün çalışmaktadır. En son Başbakan Yıldırım, katıldığı Küresel Satranç” temalı uluslararası demokrasi kongresinde müjdeyi vermişti. Peki geçici orman işçilere ve 4 C'lilere kadro gelecek mi? İşte ayrıntıları haberimizde...

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı olmak üzere sendikalı, vahidi fiyatla, taşeron olarak toplum yararına çalışma programı kapsamında olmak üzere 35 bine yakın işçi çalıştırılmaktadır. Son günlerde çıkan orman yangınlarında bütün gayretlerini sarp eden on binlerce gececi orman işcileri yetkililerden kadro müjdesi bekliyorlar. 

Adana Milletvekili Seyfettin YILMAZ ve Milletvekili arkadaşları tarafından 25 Kasım 2014 tarihinde “ Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde çalışan Geçici işçilerin sorunlarının ve Geçici işçilerin sorunlarına yönelik çözüm yollarının derinlemesine araştırılması, Geçici işçilerin eksikliklerinin giderilmesi, Geçici işçilerin destekleme yollarının araştırılması, Geçici işçilerle ilgili idari ve kurumsal yasal düzenlemelerin yapılması” amacıyla TBMM’ye aşağıdaki gerekçeleri sunmak suretiyle Meclis Araştırması açılması talebinde bulunmuşlardır.

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında 5620 sayılı yasa gereği çalışan on binlerce işçiler, yağın işçiliği, dozer operatörlüğü, traktör operatörlüğü, hizmet vasıta şoförlüğü, depo, istif tasnif, fidanlık işleri, bekçilik gibi işlerde çalışmaktadırlar.
Orman Gelen Müdürlüğü taşra teşkilatında 5620 sayılı yasa gereği 9 bine yakını 5 ay 29 gün çalışan işçi olmasına rağmen taşra birimlerinde çalıştırılmak tadır. 
Başkan Binali Yıldırım Daha Önce Müjde Vermişti

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı Küresel Satranç” temalı uluslararası demokrasi kongresinden Binlerce orman kişinin merakla beklediği mevsimlik (geçici) Orman işcilerine müjdeyi vermişti.

Başbakan Binali Yıldırım, “Geçici orman işçilerin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Sorununuzu en açık bir şekilde, en yüksek perdeden burada ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi, bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil, çözmek” dedi.


Geçici orman işçilerin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Sorununuzu en açık bir şekilde, en yüksek perdeden burada ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi, bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil, çözmek. Türkiye’de mevsimlik işçi, geçici işçi, taşeron işçisi vb. kamuda var olan önemli bir sorunumuz var. Sorunları çözerken asla popülizm yapmadık. Ümit verip, arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. 

Bu konuyu biliyoruz, bunun çözümünün kolay olmadığını biliyoruz. Bunun bir şekilde çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretmek konusunda, bütün bu sorunları çözmek için gereken talimatları verdim, çalışmalar yapılıyor. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayız demişti. 

Ülke genelinde Orman Genel Müdürlüğü'nde İstihtam edilen 35 bine yakın geçici Ormna işçileri yetkililerden durumlarının düzeltilmesini ve kadro haklarının verilmesini talep etmektedirler. 







Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.