ABD' de Terör Saldırısı Reina İle Aynı Taktik

Gündem

New York' ta bisiklet yoluna giren kamyonet yoldakilere çarparak ilerledi. Manhattan'da gerçekleşen olayda 8 kişinin öldüğü 11 kişinin yaralandığı söylendi.

Gelen son dakika haberine göre, ABD'nin New York şehrinin Manhattan semtinde bir sürücü, kamyonetini bisikletlilerin üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü daha sonra aracından inip insanlara ateş açtı. ABD'li yetkililerin verdiği bilgiye göre saldırıda 8 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. 29 yaşındaki Özbek asıllı saldırgan bacağından vurularak gözaltına alındı. New York Belediye Başkanı, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı, ABD Başkanı Trump ise Twitter'dan açıklama yaptı.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı, New York'taki terör saldırısını kınadı.

SALDIRGANIN İSMİ AÇIKLANDI

Amerikan medyası ise saldırganın ismini Sayfullo Saipov olarak açıkladı. Saldırganın 2010 yılında ABD'ye gelen bir göçmen olduğu ve Florida'ya yerleştiği belirtildi.

SALDIRGANIN ÖZBEKİSTAN'DAN GELDİĞİ AKTARILDI

New York Times, iki yetkiliye dayandırdığı haberinde saldırganın kamyonetinin yakınlarında IŞİD'e bağlılığını gösteren Arapça metinlerin olduğunu söyledi.

CBS, salgırgana ait olduğunu belirttiği bir fotoğraf yayımladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.