Öne Çıkanlar ada robot Likya-Kaş Festivali başladı fetullah LG TV iskur

Bu haber kez okundu.

Çamaşır Makinesi Kazan Kirlenmesi ve Rezistans Kireçlenmesi

Her çamaşır makinesi kullanıcısı için en önemli sorunlardan birisi de kireçlenmelidir. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizde çamaşır makineleriyle ilgili olarak kireçlenme sorunundan fazlasıyla şikayet gelebiliyor. Özellikle de Türkiye genelinde suların yüksek oranda kireç içerdiği göz önünde bulundurulduğunda sadece çamaşır makinesi için değil, bulaşık makinesi içinde aynı şikayetler söz konusu olabiliyor. Uzun yıllardır kullandığınız çamaşır makinenizin kazanın iç kısmı temiz olsa da göremediğiniz kısımlarda tortular oluşmuş olabilir. Bu yüzden çamaşır makinenizin kazanının temizliğine büyük bir önem göstermelisiniz. Çok sık dile getirilse de sürekli göz ardı edilen kazan temizliğinin periyodik olarak yaptırılması, makinenizin kullanım ömrünü uzatacak ve daha yüksek performans verimliliği sağlayacaktır.

Çamaşır Makinesi Kazanı Nasıl Kirlenir?

Çamaşır makinenizin bağlı bulunduğu su tesisatındaki suyun kireç değerleri direkt olarak makinenizdeki kireçlenme seviyesine etki oluşturur. Bununla birlikte kullandığınız deterjan ve tabii ki çamaşırlarınızdan gelen artıklar makinenizin tambur, rezistans ve kazan dışı bölümleri başta olmak üzere tüm parçalarında ciddi tortu oluşumuna yol açar. Kalıp şekilde biriken bu tortular zaman içerisinde makinenizin performansını etkileyebileceği gibi çok ciddi arızalanmaların ortaya çıkmasına da neden olabilir. Bu yüzden çamaşır makinenizin kazan temizliğini periyodik olarak yapmalısınız.

Her ne kadar sürekli olarak deterjan ve yumuşatıcı gibi faktörler ile çamaşır makinenizde çamaşırlarınızı yıkadığınızda diğer kısımlarında temizleneceğini düşünseniz de asla durum böyle olmaz. Çünkü bu tip faktörlerden gelen kalıntılar kazanın görünmeyen kısımlarında kireç ile birleşerek de çok ciddi tortulara yol açabilir. Bu tortu oluşumlarına karşı mutlaka düzenli çamaşır makinesi kazan temizliğini yaptırmanız gerekir. Yavuztürk Arçelik Servisi uzmanları bu temizleme işlemini yapmanızı sağlayacak pratik yöntemler belirtiliyor.

Çamaşır Makinesi Kazan Temizliği

Çamaşır makinesi kazan temizliği işlemlerine yönelik olarak özel üretilmiş ürünler bulunuyor. merkezi uzmanları, bu özel sabunlar vasıtası ile çamaşır makinenizin kazan ve rezistans gibi parçalarındaki kireçlenme, deterjan artıkları vb. etkenlerle oluşan tortuların temizlenmesi mümkündür. Bu özel sabunlar sayesinde çamaşır makinesi parçalarında herhangi bir tortu oluşumunun meydana gelmemesi sağlanabiliyor. Bu işlem için özel sabun ile çamaşır makinenizi tamamen boş şekilde çalıştırmalısınız. Bu kazan temizleme işlemini de ayda bir defa yapmanız gerçekten önemli bir performans farkı hissetmenizi de sağlayacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol